Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Weight watchers

Hoe werkt Weight Watchers?
Het dieet gaat uit van een puntensysteem en wordt gebaseerd op je geslacht, leeftijd en gewicht. Er worden verschillende hoeveelheden punten toegekend aan verschillende voedingsmiddelen. Iedereen die dit dieet volgt krijgt een maximum aantal punten per dag toegewezen, afhankelijk van hun gewicht.
Het aantal punten is afhankelijk van het aantal kcal en het vetgehalte van een product. Mensen moeten een dagboek bijhouden van wat ze per dag eten.

Daarnaast zijn er wekelijkse bijeenkomsten waar de leden worden gewogen
en krijgen ze tips om hun doel te bereiken.

Dit dieet is zeer flexibel wat betreft de voedingsmiddelen die wel en niet gegeten mogen worden. Feitelijk mág alles, zolang men zich maar houdt aan het maximum aantal punten. De sleutel ligt dan ook in het juist berekenen
van het aantal genuttigde punten. Dit kan men doen aan de hand van een speciale lijst, beschikbaar via de Weight Watchers of met speciale punten-calculators. Hoewel er geen voedingsmiddelen verboden zijn gedurende dit dieet, worden vele wel afgeraden vanwege het hoge aantal punten dat eraan toegekend moet worden.

Daarnaast krijgt iedereen 35 zogenaamde flexpunten, die vrij besteed mogen worden. Dit houdt in dat je van bepaalde voedingsmiddelen onbeperkt mag eten.
4 points voor onbeperkt:
pasta, aardappelen, rijst, roggevolkorenbrood, volkoren ontbijt granen, havervlokken.
3 points voor onbeperkt :
kip, kalkoen, magere vis, mager rundsvlees, lamsfilet, biefstuk, mager kalfsvlees, tonijn uit blik in eigen nat, kaas 0% vetgehalte, yoghurt 0% v.g. quorn, peulvruchten en zeevruchten

Deze flexpunten kunnen ook worden opgespaard voor speciale gelegenheden of in het geheel niet gebruikt worden voor degenen die snel meer gewicht willen verliezen.

Een belangrijk onderdeel van de methode zijn de 6 fitformules:

-5 porties fruit en groenten per dag
-2 porties (theelepels) goede vetten per dag
-1 1/2 tot 2 liter water drinken per dag
-2 porties calcium per dag
-Afwisseling
-Bewegen, minimaal 30 minuten per dag

De gewichtsafname bedraagt gemiddeld zo'n 0,5 tot 1,0 kg per week.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

2937 volgers